Slovenija dobila bitkoin bankomat

Izvor: B92, 05.Sep.2014, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenija dobila bitkoin bankomat

Bankomat za kupovinu i prodaju internet valute bitkoin postavljen je danas ispred hotela Slon u centru Ljubljane i prvi je takve vrste u Sloveniji ali i regionu

"Na ovaj način želimo da popularizujemo korišćenje bitkoina, internet valute koju danas prima 70.000 kompanija u svetu a 50 u Sloveniji. Porast korišćenja bitkoina je veliki", izjavio je novinarima Gregor Knafelc, direktor firme Grecom, koja je postavila bankomat, prenosi regionalni portal Seebiz.

On je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dodao da se bitkoinima može kupovati gotovo sve, od avio-karata, pice do hotelskog smeštaja.

Prodaja i kupovina bitkoina u probnom periodu biće ograničena na dve transakcije dnevno, odnosno do 40 evra, uz pet odsto provizije.

Iduće nedelje se u Ljubljani održava dvodnevna međunarodna konferencija o bitkoinu, uz učesnike iz Slovenije, Hrvatske i Italije.

Reč je o ljudima iz različitih sfera, od preduzetnika iz startap preduzeća do investitora, pravnika i predstavnika državnih ustanova, koji će razgovarati o izazovima koje sa sobom nosi internet valuta.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dojče banka:Hrvatska blizu bankrota

Izvor: B92, 06.Sep.2014, 15:17

Gledano očima investitora, Hrvatska je zemlja u regionu sa najvećem riziku od bankrota države...Ovaj podatak, kako prenosi portal seebiz.eu, proizilazi iz onlajn kalkulatora Dojče banke koji prikazuje mogućnosti bankrota država...Računica zasnovana na matematičkoj formuli pokazuje rizik od bankrota...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.