Slovački predsednik poklonio platu

Izvor: B92, 26.Jul.2014, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovački predsednik poklonio platu

Bratislava -- Novi slovački predsednik Andrej Kiska, milioner i filantrop, poklonio je prvu platu siromašnim i bolesnim Slovacima.

"Osam porodica će dobiti po 537,60 evra. Dvema porodicama koje nemaju račun u banci novac će se poslati poštom" , rekao je portparol predsednika Peter Petrus.

Plata novog slovačkog predsednika za jun iznosila je 5.376 evra , rekao je Petrus. Primaoci pomoći koje je predsednik izabrao uz pomoć humanitarnih organizacija, ostaće anonimni, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dodao je .

Kiska (51) novajlija u politici, u drugom izbornom krugu pobedio je premijera Roberta Fica. Odmah nakon izbora najavio je da će se odreći predsedničke plate tokom petogodišnjeg mandata i dati je u dobrotvorne svrhe.

Kiska, koji uživa ugled dobročinitelja, prvi je slovački predsednik bez komunističke prošlosti. Slovačka je članica Evropske unije od 2004. a evrozone od 2009.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Slovački predsjednik poklonio platu

Izvor: Capital.ba, 26.Jul.2014

BRATISLAVA, Novi slovački predsjednik Andrej Kiska, milioner i filantrop, poklonio je prvu platu siromašnim i bolesnim Slovacima. „Osam porodica će dobiti po 537,60 evra. Dvjema porodicama koje nemaju račun u ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.