Sloga: Dogovor kupovina socijalnog mira

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Feb.2016, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sloga: Dogovor kupovina socijalnog mira

Dogovor o ključnim pitanjima u vezi Nacrta zakona o sistemu plata u javnom sektoru i sastanak takozvanih "reprezentativnih" sindikata sa premijerom i članovima vlade nije doneo ništa novo, osim prikrivene kupovine socijalnog mira do završetka vanrednih parlamentarnih izbora, saopštili su danas Udruženi sindikati Srbije Sloga.

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" ocenjuju besmislenom tvrdnju o nekakvom dogovoru sindikata, vlade i poslodavaca oko regresa, toplog obroka i minulog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rada, budući da je najveći problem predloženog nacrta to što će se tek po usvajanju zakona pristupiti izradi podzakonskih akata koji će preciznije odrediti kolika će biti tačna zarada zaposlenog.

Šok za zaposlene u javnom sektoru tek treba da usledi, a to su dugo najavljivana otpuštanja 14.000 ljudi, koji će se nakon jučerašnjeg dogovora o prolongiranju naći na ulici po završetku vanrednih parlamentarnih izbora, budući da bi otkazi u ovom trenutku urušili rejting aktuelne Vlade koja ne odustaje od sistematizacije i racionalizacije u javnom sektoru, na čemu se, uostalom, i memorandumom obevezala sa MMF.

Svesni da ćemo i ovoga puta izazvati bes onih koji nas redovno neargumentovano etiketiraju privezkom političke partije, još jednom ukazujemo da je najveći kamen spoticanja svih radnika u Srbiji sve osetnije siromaštvo, mala osnovica i mizerna zarada, bilo da je ona u privatnom ili javnom sektoru, te je svako rešenje koje je u suprotnosti sa načelima pravične i dostojanstve zarade za rad, za nas u Udruženim sindikatima Srbije "Sloga" neprihvatljivo rešenje, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.