Šljaka: Subvencije za zapošljavanje

Izvor: B92, 12.Maj.2010, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šljaka: Subvencije za zapošljavanje

Beograd -- Nacionalna služba za zapošljavanje daje subvencije za nova zapošljavanja, a iznos sredstava zavisi od stepena razvijenosti opštine u kojoj je preduzeće.

U emisiji Šljaka u 15 časova i 45 minuta na Info kanalu B92 pogledajte kako je jedan beogradski preduzetnik iskoristio subvenciju za nova zapošljavanja i koliko su mu ta sredstva koristila u godini svetske finansijske krize. Tepih servis Ružić već dve godine koristi subvencije za nova zapošljavanja radnika.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
”Subvencija države, pogotovo u vreme finansijske krize, nama znači mnogo, pogotovo iz tog razloga što se taj novac utroši namenski, za kupovinu savremenije opreme, a samim tim se poboljšava kvalitet usluge, tako da naši klijenti mogu da budu u potpunosti zadovoljni” kaže Boban Ružić iz tepih servisa ”Ružić".

U ovom servisu se prošle godine zaposlilo osam novih radnika, a vlasnici preduzeća planiraju da ove godine ponude posao za još osam ljudi sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje.

”Mi smo i ove godine, čim je izašao javni poziv od NSZ, podneli zahtev i dobili subvenciju za 8 lica koja su raspoređena na različita mesta, od vozača do distributera. Što se tiče našeg servisa, i dalje ćemo pratiti javne pozive NSZ i učestvovati u njima”, dodao je Ružić.

Javni poziv za dodelu subvencija za nova zapošljavanja raspisan je 10. februara, a trajaće sve dok se ne potroše sva sredstva koja su odobrena za te namene, ukupno 600 miliona dinara.

Pravo na podnošenje zahteva za dodelu subvencije imaju sva privatna preduzeća čija delatnost nisu menjački poslovi, poslovi finansijskog posredovanja, taksi prevoza, sportskog klađenja ili kockanja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.