Skočila prodaja VW, uprkos padu prodaje u SAD

Izvor: B92, 27.Jul.2016, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skočila prodaja VW, uprkos padu prodaje u SAD

Globalna prodaja nemačke automobilske kompanije Folksvagen porasla je u junu za 5,1% u odnosu na isti period lane, potpomognuta rastom prodaje u Kini i u Evropi

Grupacija Folksvagen, među čijim brendovima su "audi", "škoda" i "porše", isporučila je prošlog meseca 883.400 vozila, navodi se u saopštenju grupacije, a prenosi agencija AP.

Prodaja u Evropi je porasla za 4,4 odsto, a u Kini za 18,7 odsto. Istovremeno, prodaja u SAD je pala za 11,7 odsto, gde je u septembru >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prošle godine izbio skandal oko VW-ovih manipulacija vrednostima izduvnih gasova, dok je prodaja u Brazilu smanjena za 32,7 odsto.

U prvoj polovini tekuće godine, isporuka VW-ovih vozila je porasla za 1,5 odsto, na 5,12 miliona, od čega u Evropi i Kini za 3,8 odsto, odnosno 6,8 odsto, dok je u SAD pala za 7,2 odsto, a u Brazilu za 33,1 odsto, navodi agencija AP.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Povećana globalna prodaja Folksvagena, uprkos padu prodaje u SAD

Izvor: Blic, 27.Jul.2016

Globalna prodaja nemačke automobilske kompanije Folksvagen (VW) porasla je u junu za 5,1 odsto u odnosu na isti period prošle godine, što je rezultat veće prodaje u Kini i u Evropi...Grupacija Folksvagen, medju čijim brendovima su "audi", "škoda" i "porše", isporučila je prošlog meseca 883.400...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.