Simens otpušta 1.000 radnika?

Izvor: Akter, 08.Feb.2016, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Simens otpušta 1.000 radnika?

Nemački industrijski konglomerat Simens će ukinuti ili preseliti u druge zemlje više od 1.000 radnih mesta u sektoru za proizvodnju opreme za rudarske i naftne kompanije, jer su niske cene nafte izvršile pritisak na kapitalnu potrošnju kompanije

Kako piše nemački list Handelsblat, pozivajući se na neimenovane izvore bliske Simensu, odluka o ukidanju radnih mesta je doneta jer kapaciteti u sektoru za procesnu industriju i pogone u Nemačkoj nisu iskorišćeni.

Iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << Simensa, koji je nedavno predstavio mere za ukidanje radnih mesta usled problema nastalih zbog prigušenog rasta globalne ekonomije i slabe tražnje, međutim nisu želeli da komentarišu pisanja nemačkog lista.

Cene nafte su od sredine 2014. godine pale za oko 70 odsto, što je primoralo klijente iz energetskog sektora da smanje pordužbine za određenim proizvodima, među kojima su i proizvodi nemačkog Simensa.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.