Simbol Beograda izlazi iz sivila: Osvetljeno četiri objekta na tvrđavi ali tu nije kraj

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Avg.2017, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Simbol Beograda izlazi iz sivila: Osvetljeno četiri objekta na tvrđavi ali tu nije kraj

Prošle godine smo imali 500 gradilišta, sada već preko hiljadu, ali bismo voleli da ih bude što više, rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali

Govoreći o aktuelnoj situaciji u prestonici, Mali je rekao da će veći broj gradilišta doneti više posla našoj građevinskoj industriji i radnicima. U situaciji kad privreda beleži rast, naveo je Mali, posle svih tih investicija ostaće nam radna mesta, novi tržni centri, poslovne zgrade i drugi objekti.

SITUACIJA >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ALARMANTNA: U ovom delu Srbije proglašeno stanje elementarne nepogode

- Pre dva meseca imali smo rebalans gradskog budžeta i po prvi put smo ga napravili tako što smo imali veće prihode nego što smo planirali, a njih imamo zbog rekordnog broja zaposlenih u našem gradu i doprinosa koji se dobijaju po tom osnovu. Dakle, zapošljavate ljude, novac ulazi u budžet, kao i veliki broj investicija, i onda trošite i investirate dalje, dajući onima kojima je najpotrebnije - naveo je Mali gostujući u Jutarnjem programu TV Pink.

U tom je mislu pomenuo da je počela isplata po 10.000 dinara svakoj porodilji na teritoriji grada, da se kupuju autobusi, grade vrtići, domovi zdravlja i, kako kaže, "to je najbolji način da raste vaša lokalna samouprava".

- Izgradnjom novih zelenih površina, urbanih džepova i rekonstrukcijom ulica takođe se povećava kvalitet života. Beograd je svakog leta veliko gradilište i nastavićemo da radimo velike bulevare, nove ulice i nastaviti da uređujemo grad zbog generacija koje dolaze posle nas - rekao je Mali.

Gradonačelnik je apelovao na sugrađane da budu strpljivi jer su u toku znacajne rekonstrukcije, jer, primećuje, Beograd je naš dom i zato uređujemo Slaviju i Bulevar oslobođenja, kao i sve druge ulice i skverove. On je rekao da je sinoć je proradilo dekorativno osvetljenje na fasadama u Karađorđevoj ulici, a biće ih još petnaestak, te da je raspisan javni poziv za još 16 fasada.

- Osvetlili smo i četiri objekta na Beogradskoj tvrđavi i do kraja godine u četiri faze osvetlićemo celu tvrđavu, čime izlazimo iz sivila i činimo Beograd gradom sa novom energijom, što prepoznaju kako sugrađani tako i turisti koji dolaze u glavni grad - rekao je gradonačelnik.

Istakavši politiku predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koja je, kaže, dovela do ravnomernog razvoja svih delova Srbije, Mali je primećuje da investitori dolaze u našu zemlju, a mi kao predstavnici lokalnih samouprava moramo da budemo spremni.

- Osim toga, želimo da investiramo u ljude, zbog toga sarađujemo sa Beogradskim univerzitetom i investiramo u stipendije za mlade. Trenutno obnavljamo pet škola, a uskoro slede i radovi na zgradi Pete ekonomske škole - otkrio je Mali.

Pomenuo je i novi "Bg portal", na kojem se mogu dobiti informacije o svim radovima u gradu, njihovom početku, završetku, kulturnim i sportskim manifestacijima i drugim dešavanjima. Kaže, međutim, da mu nedostaje dvosmerna komunikacija, odnosno da saznaju šta sve građane muči, te pominje da se za oktobar sprema velika kampanja radnog naziva "Beograđani za bolji Beograd", gde bi građane pitali koji su im projekti važni i da onda to ide na glasanje.

- Nešto slično je radio Pariz i hoću da građani mogu i preko portala da iskažu svoje mišljenje, što će mnogo značiti u naporima da zajedno napravimo jedan lepši i bolji Beograd - zaključio je gadonacelnik.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.