Sertić: Srbija je brend

Izvor: Akter, 03.Sep.2014, 06:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sertić: Srbija je brend

Srbija je brend i zato treba da je slavimo, ali to ne treba da rade samo ministri, vlada i premijer, to treba da rade proizvođači i privrednici i treba da budu ponosni na ono što rade svakog dana, izjavio je Željko Sertić

"Ako ne budemo poštovali sebe, niko nas poštovati neće", poručio je Sertić, otvarajući 9. Međunarodni sajam šljiva u Osečini.

Proizvođači šljiva su, kako je rekao, u najlepšem smislu te reči pokazali kako sačuvati tradiciju u Srbiji >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << koja je nekada bila prepuna stabala šljiva, a danas toga nema na takav način - kao u Osečini.

Predsednik PKS je čestitao Opštini Osečina na viziji, na snazi i upornosti da iz svog osiromašenog budžeta obezbedi podršku novim zasadima šljive, preduzetništvu i novim idejama, navodeći da ta opština na svojoj teritoriji ima približno milion stabala šljiva.

Sertić je, kako je naglasio, sa ponosom pozvao sve ljude iz sveta da dođu u Srbiju, "prvo da se družimo, pa da se upoznamo, pa onda nešto i da im prodamo, da napravimo sveukupni poslovni ambijent lepši i kvalitetniji".

"Šansa Srbije u razvoju ekonomskih odnosa unutar zemlje je razvoj agrobiznisa, što može biti stub domaće ekonomije, i PKS u saradnji sa velikim poljoprivrednim proizvođačima i stručnjacima priprema planove koje će predočiti Vladi Srbije", rekao je Sertić u izjavi Tanjugu.

Manifestacija u Osečini je pokazala, dodao je on, da naša sela i gradovi mogu dobro da žive od svog rada i da se razvijaju, od para ostvarenih od izvoza mogu da naprave kontakte u inostranstvu, a od taksi i poreza od tog posla mogu da se razvijaju i opštine.

Predsednik PKS je uručio priznanje najvećem proizvođaču šljive, kompaniji "Jovanović voće" iz Osečine, a specijalna nagrada pripala je "Agraneli" iz Valjeva kao najvećem izvozniku šljiva za 2013. godinu.

Specijalni gost Sajma bio je ambasador Belorusije u Srbiji, Vladimir Čušev, koji je podsetio da je trgovinska razmena dve prijateljske zemlje u protekle četiri godine porasla četiri puta, i izrazio nadu da će na sledećem, 10. Sajmu šljiva u Osečini biti više izlagača iz Belorusije, umesto sadašnjih četiri.

Međunarodni sajam šljiva u Osečini, privredno-turistička manifestacija koja se održava od 2006, okupila je više od 200 izlagača, među kojima proizvođače i prerađivače šljiva iz zemalja u okruženju, i traje do 31. avgusta. Na sajmu se održava i berza voća, na kojoj svoje proizvode predstavlja oko 80 poljoprivrednika, a organizovano je i prestižno takmičenje proizvođača rakije.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.