Šeik iz Katara kupuje Evropu iz Surdulice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Maj.2016, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šeik iz Katara kupuje "Evropu" iz Surdulice

Biznismen iz Katara Ali Abdula MS Al Macki izlicitirao je, za 1,08 miliona evra na javnom nadmetanju, kupovinu većinskog udela u Hotelsko ugostiteljskom preduzeću "Evropa" iz Surdulice.

Prema podacima Ministarstva privrede, on je time stekao uslov da Komisija za sprovođenje postupka proglasi kupcem 70 odsto udela tog preduzeća u koje spadaju hoteli "Srbija" u Surdulici, "Vilin Lug" u Crnoj Travi, kao i "Jezero" i "Promaja", na obali Vlasinskog jezera.

Ugovor još >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nije zaključen, jer najpre Ministarstvo privrede mora dobiti pozitivno mišljenje Ministarstva finansija - Uprave za sprečavanje pranja novca o nepostojanju smetnji na strani kupca za zaključenja ugovora.

Početna cena za kapital Hotelsko ugostiteljskog preduzeća "Evropa" iznosila je 336.225 evra, a početna cena na javnom nadmetanju bila je najviša koju je ponudila jedna od zainteresovanih strana i iznosila je 390.000 evra.

U trci za Hotelsko ugostiteljsko preduzeće "Evropa", bila su tri učesnika čije su prijave za učešće odobrene od strane Komisije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.