Sednica Nacionalnog saveta za klimatske promene

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Feb.2016, 03:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sednica Nacionalnog saveta za klimatske promene

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković predsedavaće danas trećom sednicom Nacionalnog saveta za klimatske promene, koja se održava u Palati Srbije.

Na sednici će biti predstavljeni rezultati 21. Konferencije država članica Okvirne konvencije UN o promeni klime, održane u Parizu, i predstojeće aktivnosti, koje je potrebno realizovati kako bi Srbija aktivno učestvovala u sprovođenju Sporazuma iz Pariza.

Ove aktivnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odnose se pre svega na potrebu potpisivanja Sporazuma i ratifikacije, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Planirane, ali i realizovane i trenutne aktivnosti na usklađivanju nacionalnog sa EU zakonodavstvom biće prikazane predstavljanjem Nacrta Zakona o smanjenju emisija gasova sa efektom staklene bašte.

Monitoring i izveštavanje osnov su pouzdanog i održivog planiranja u sektorima, kao i praćenja ispunjenja ciljeva i mera koje su propisane zakonima i strategijama.

Takođe, biće predstavljena publikacija "Zagrevanje useva - kako odgovoriti?", koja daje prikaz stanja po pitanju uticaja promene klime na srpsku poljoprivredu, ali i nacrt analize potreba i koristi od sprovođenja mera adaptacije u sektorima poljoprivreda, vodni resursi i vodoprivreda, šumarstvo, biodiverzitet.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Izrađen nacrt prvog Zakona u oblasti klimatskih promena

Izvor: Press, 09.Feb.2016

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković, izjavila je danas da je izrađen nacrt Zakona o smanjenju emisija gasova sa efektom staklene bašte u okviru IPA projekta iz 2012. godine. ...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.