Saradnja srpskih železnica sa 11 železnica u regionu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jan.2015, 03:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saradnja srpskih železnica sa 11 železnica u regionu

Železnice Srbije i delegacije 11 železničkih uprava iz regiona, koje su članice Grupa železnica jugoistočne Evrope, danas će u železničkoj stanici Mokra Gora potpisati zajednički dokument o saradnji.

Na Mokroj Gori, u okviru Muzejsko-turističkog kompleksa "Šarganska osmica", održava se dvodnevni međunarodni železnički skup, a predsedavajući je generalni direktor Železnica Srbije Miroslav Stojčić, saopštile su srpske železnice.

Železnice Srbije su, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kao predsedavajuće u Grupi železnica jugoistočne Evrope, za prošlu i ovu godinu domaćin i organizator ovog skupa.

Na skupu će se govoriti o aktuelnostima u okviru Grupe železnica jugoistočne Evrope, brojnim aktivnostima vezanim za prevoz robe, putnika i infrastrukturu i informacijama za članice ove grupe koje se odnose na promene u zakonodavstvu i međunarodnim propisima iz oblasti železničkog saobraćaja.

Razgovaraće se i o integraciji panevropskog Koridora 10 u mrežu robnih koridora za železnički saobraćaj, kao i o saradnji grupe železnica jugoistočne Evrope sa drugim organizacijama.

Grupa železnica jugoistočne Evrope osnovana je 1989. godine u Beogradu i ima status specijalne grupe u okviru Međunarodne železničke unije.

Reč je o organizaciji za saradnju železnica: Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Bugarske, Rumunije, Makedonije, Grčke, Turske i Albanije.

Ova grupa ima svoja tela koja se sastoje od Grupe generalnih direktora, Grupe asistenata i podgrupa Aktivnosti za putnički saobraćaj, za robni saobraćaj i za infrastrukturu.

Pored unapređenja multilateralnih odnosa železničkih kompanija, ova grupa je osnivač povlastice "Balkan Fleksi Pas" u putničkom saobraćaju, kojom se omogućava popust za putnike u zemlje članice Grupe.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Saradnja srpskih železnica sa 11 železnica u regionu

Izvor: Blic, 30.Jan.2015

Železnice Srbije i delegacije 11 železničkih uprava iz regiona, koje su članice Grupa železnica jugoistočne Evrope, potpisaće danas u železničkoj stanici Mokra Gora zajednički dokument o saradnji...Na Mokroj Gori, u okviru Muzejsko-turističkog kompleksa "Šarganska osmica", održava se dvodnevni...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.