Šampionat sveta u Formuli 1 za žene?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Mar.2015, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šampionat sveta u Formuli 1 za žene?

Vlasnik Formule 1 Berni Eklston predložio je da se ubuduće u okviru gran pri vikenda održavaju šampionati sveta za žene.

"Mislim da bi bila sjajna ideja da ženama omogućimo da se takmiče", rekao je Eklston.

On je dodao da "iz nekog razloga" žene nikako da se probiju u elitno takmičenje.

"Svakako da razlog tome nije to što ih ne želimo u Formuli 1, naravno da bismo voleli da se takmiče, jer bismo time privukli pažnju i verovatno veliki broj sponzora", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rekao je Eklston.

Osamdesetčetvorogodišnji Eklston, koji inače ima dve kćerke, predložio je da se takmičenje žena u Formuli 1 održava pre glavne muške trke u subotu, odnosno u nedelju.

Nijedna žena se nije takmičila u Formuli 1 od 1976. kada je vozila Italijanka Lela Lombardi, koja je osvojila pola boda 1975. kada je stigla na cilj Velike nagrade Španije kao šesta.

Poslednja žena koja je pokušala da se kvalifikuje u elitno takmičenje bila je Italijanka Đovana Ameti 1992. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.