Šamar Zapadu: Egipat prodao mistrale Putinu za 1$?

Izvor: B92, 21.Okt.2016, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šamar Zapadu: Egipat prodao mistrale Putinu za 1$?

Poljski ministar odbrane Antoni Maćerevič uveren je da je Egipat prodao Rusiji dva vojna broda Mistral francuske proizvodnje po simboličnoj ceni od jedan dolar.

Maćerevič je to izjavio tokom jučerašnje parlamentarne debate, a kasnije je novinarima rekao da je tu informaciju dobio od "pouzdanih izvora", ali nije otkrio detalje.

Poljski ministar je danas dodao da "kada bi se Egipat sada povukao iz te operacije, to bi išlo na ruku svetskom miru" i, kako je naveo, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << to bila dobra lekcija za Rusiju.

Francuska je prvobitno izgradila ta dva broda za Rusiju, ali je prodaja otkazana nakon pripajanja Krima Rusiji, a brodovi su, umesto Moskvi, prodati Egipatu, podseća američka agencija.

Maćerevič je izneo komentar u trenutku kada su odnosi izmedju Varšave i Pariza napeti zbog toga što je Poljska otkazala sporazum o kupovini francuskih vojnih helikoptera vredan 3,5 milijarde dolara.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.