Sajam pirotske peglane kobasice

Izvor: Beta, 31.Jan.2015, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sajam pirotske peglane kobasice

PIROT, 31. januara 2015. (Beta) - okupio je u subotu oko 10.000 posetilaca u prepunoj hali "Kej", a većina gostiju došla je iz susedne Bugarske.

Ova pirotska gurmanska svetkovina po prvi put traje dva dana, pa će posetioci na sajam moći da dodju i u nedelju.

Odlukom žirija, na čijem je čelu bio profesor Branislav Zlatković, prva nagrada za najbolju peglanu kobasicu pripala je ekipi "Kasarinac", druga nagrada otišla je u ruke ekipi "Drakče", a treća ekipi "Ketering >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << Djordjevic Temstanac".

"Iskreno rečeno nismo očekivali prvu nagradu. Do sada smo uvek bili medju prvima. U našoj porodici se peglana kobasica sprema više od 20 godina, za nas ali i za brojne sladokusce", rekla je Jasna Tričkovićc iz pobedničke ekipe "Kasarinac".

Na Sajmu peglane kobasice, koju mnogi zbog njenih afrodizijačkih svojstava zovu i "pirotska vijagra", ucestvovalo je 36 proizvodjača ovog specijaliteta koji se pravi samo u tom gradu i koji je veoma tražen na domaćem i inostranom tržištu.

Promoter ovogodišnjeg Sajma bio je popularno TV lice i satiričar Zoran Kesić, autor emisije "24 minuta".

On je manifestaciju proglasio otvorenom uz poruku "Peglaj Pirote, veseli se Srbijo, seckaj".

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Proglašeni pobednici Sajma peglane kobasice

Izvor: JužneVesti.com, 31.Jan.2015

Više od 5.000 domaćih, ali i gostiju iz Bugarske, posetilo je prvog dana Sajam pirotske peglane kobasice koje je ove godine, prema odluci žirija, najbolje pripremila ekipa "Kasarinac". Sajam se završava u nedelju.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.