SSSS: Da menjamo Zakon, ugovor dok traje bolovanje

Izvor: B92, 07.Dec.2016, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SSSS: Da menjamo Zakon, ugovor dok traje bolovanje

Beograd -- Savez samostalnih sindikata Srbije predložio je amandman na Zakon o radu kako bi se bolje štitila prava radnika dok su na bolovanju.

Predloženo je da se propiše da zaposlenom na određeno vreme radni odnos ne može prestati dok je privremeno sprečen za rad, odnosno da mu se radni odnos na određeno vreme produžava do isteka privremene sprečenosti za rad.

Sindikat je ukazao da prestanak radnog odnosa dodatno loše utiče na stanje zaposlenog koji je bolestan, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izaziva strah za egzistenciju, naročito kada su u pitanju teže bolesti.

Povod za izmene Zakona o radu koje je predložio SSSS bio je slučaj radnice Jure u Nišu, Violete Petrović koja je dok je bila na bolovanju obaveštena da joj neće biti produžen ugovor na određeno vreme.

Posle angaživanja republičke i lokalne vlasti poslovodstvo Jure je odlučilo da toj radnici produži ugovor.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sindikat amandmanom zatražio zaštitu radnika na bolovanju

Izvor: N1 televizija, 07.Dec.2016

Savez samostalnih sindikata Srbije (SSSS) saopštio je da je predložio amandman na Zakon o radu kako bi se bolje štitila prava radnika dok su na bolovanju...Predloženo je da se propiše da zaposlenom na određeno vreme radni odnos ne može prestati dok je privremeno sprečen za rad, odnosno da mu...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.