SO: Konkurs za prvu knjigu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Feb.2015, 11:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SO: Konkurs za prvu knjigu

Gradska biblioteka Karlo Bijelicki Sombor raspisala je konkurs za neobjavljen rukopis prve knjige za 2015. godinu, koji je otvoren do 15. marta.

Edicija Golub predstavlja ponovno ustanovljenu ediciju Gradske biblioteke Karlo Bijelicki koja podrazumeva izdavanje prve knjige neafirmisanog književnog autora koji nema prethodno objavljena izdanja, navodi se u saopštenju.

Konkurs je namenjen autorima koji pišu na srpskom jeziku, starosti do 40 godina. Primaju se zbirke >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pesama, zbirke pripovedaka i romani. Jedan autor može poslati jedan rukopis.

Nagrada pobedniku na konkursu je objavljivanje knjige, organizacija promocija nagrađene knjige i prezentacija/inicijacija autora u književno stavralačke tokove sprovodeći programe predstavljanja knjige u Somboru ali i drugim gradovima.

Rukopisi se šalju elektronskom poštom na konkursgolub@gmail.com u dva mejla. Prvi mejl treba da bude naslovljen nazivom dela i potpisan šifrom. Drugi mejl treba da bude naslovljen nazivom šifre i da sadrži ime i prezime, adresu, kontakt telefon, mejl i kratku biografiju. Radove slati u Word formatu, ne u PDF.

Konkurs je otvoren od 01. februara do 15. marta 2015. godine.

Rezultati će biti objavljeni do 1. juna na internet prezentaciji Gradske biblioteke Karlo Bijelicki - www.biblioso.org.rs, kao i na internet prezentaciji - www.konkursiregiona.net i www.prozaonline.com.

Odluku o nagradi donosi tročlani žiri u sastavu: Jovan Zivlak, predsednik, Nada Dušanić i Vladimir Jerković.

Naziv Golub potiče od Ilustrovanog lista za srpsku mladež koji je pokrenut 1879. godine, a u Somboru je izlazio u periodu od 1898. do 1913. U Golubu su, između ostalih, objavljivali svoje radove Dučić, Šantić, Ilić, Nušić i Crnjanski.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.