SAD: Nukelarka traži zaštitu od bankrota

Izvor: B92, 29.Mar.2017, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Nukelarka traži zaštitu od bankrota

Vašington -- Gubitaška Tošibina nuklearka Vestinghaus Elektrik u SAD podnela je zahtev za zaštitu od bankrota, jer je suočena sa gubicima "teškim" više milijardi dolara.

Uz to, u toku je i istraga povodom tvrdnji o računovodstvenoj prevari višeg menadžmenta.

Upravni odbor japanske Tošibe dao je "zeleno svetlo" Vestinghausu da aktivira poglavlje 11 američkog Stečajnog zakona, koji privremeno štiti posrnule kompanije dok nastoje da restrukturiraju svoje poslovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i zaostala dugovanja, prenosi agencija Frans pres.

Tošiba je ranije objavila da će pokušati da proda nuklearku Vestinghaus, koju je svojevremeno proglasila budućnošću svog atomskog poslovanja, nakon što je nuklearna katastrofa u Fukušimi 2011. zaustavila nove narudžbine u Japanu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Toshibina nuklearna elektrana u SAD-u traži zaštitu od bankrota

Izvor: Capital.ba, 30.Mar.2017, 11:06

TOKIO, Toshibina nuklearna elektrana Westinghouse Electric u Sjedinjenim Američkim Državama podnijela je zahtjev za zaštitu od bankrota, jer je suočena s gubicima “teškim” više milijardi dolara.Pored svih “gubitaških problema”, u ovoj kompaniji se vodi istraga povodom tvrdnji o računovodstvenoj...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.