Rusija vratila u Srbiju 19 tona zaraženih nektarina

Izvor: N1 televizija, 23.Avg.2016, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija vratila u Srbiju 19 tona zaraženih nektarina

Skoro 19 tona zaraženih nektarina vraćeno je u Srbiju iz ruske crnomorske luke Novorosijsk, saopštila je fitosanitarna inspekcija Rusije za Krasnodarski kraj i Republiku Adigeju.

Pri kontroli nektarina otkriven je "zapadni kalifornijski cvetni trips" (Frankliniella occidentalis Pergandeo), koji spada u insekte zbog čijeg prisustva se po ruskim zakonima nalaže mera karantina robe.

Cela isporuka nektarina od 18,9 tona je zbog toga vraćena ispručiocu iz Srbije, navodi se u saopštenju.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Opet smo varali Ruse, vratili sve nektarine

Izvor: B92, 23.Avg.2016

Skoro 19 tona zaraženih nektarina vraćeno je u Srbiju iz ruske crnomorske luke Novorosijsk, saopštila je fotosanitarna inspekcija Rusije za Krasnodarski kraj...Navodi se da je pri kontroli nektarina otkriven "zapadni kalifornijski cvetni trips", (Frankliniella occidentalis Pergandeo), koji spada u...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.