Rusija pravi najjaču ratnu mornaricu (VIDEO)

Izvor: S media, 28.Nov.2011, 08:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija pravi najjaču ratnu mornaricu (VIDEO)

Samo ove godine je za izgradnju nuklearnih i dizel podmornica i fregata i remont i održavanje flote potrošeno više od 85 milijardi rubalja (oko 280 miliona dolara), pokazuju podaci ruskog Ministarstva odbrane.

Terminatori na putu (VIDEO)

Ministarstvo odbrane Rusije i brodogradilište „Sevmaš" u Severodvinsku potpisali su nedavno sedam ugovora za projektovanje i izgradnju atomskih podmornica serije „Borej" i „Jasenj", a vrednost posla iznosi 280 >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << milijardi rubalja (oko 10 milijardi dolara). „Sevmaš" je jedino brodogradilište u Rusiji u kojem se grade podmornice na nuklearni pogon, a do sada su isporučili 128.

Što se tiče novih brodova, u "Severnom brodogradilištu" u Petrovgradu grade se četiri korvete, dve fregate i specijalni brod za vezu.

U izgradnji je korveta "Snalažljivi", koja će svojim karakteristikama i borbenim osobinama prevazići slične brodove takve klase.

Putin spasao Rusiju od bankrota

Brod će da poseduje ofenzivno raketno naoružanje i torpeda, kao i helikopter za borbu protiv podmornica. Nova tehnologija primenjena pri gradnji trupa omogučiće mu da za 25 odsto smanji otpor vode pri kretanju brzinom oko 30 čvorova.

(Blic)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.