Izvor: Vostok.rs, 11.Okt.2011, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija i Kina regulisale „naftno pitanje“

11.10.2011. -

Rusiji i Kini pošlo je za rukom da regulišu „naftno pitanje", saopštio je novinarima ruski potpredsednik vlade Igor Sečin. Po njegovim rečima, dostignut je dogovor koji omogućava da se u potpunosti ukinu sve bilateralne pretenzije. Zemljama nije polazilo za rukom da reše pitanje o različitim koeficijentima i plaćanju. Principijelni sporazum o nafti biće formiran na korporativnom nivou. U roku od dve nedelje strane će precizirati i mapu puta u pregovorima za isporuke gasa. Sporazum o isporukama gasa Rusija i Kina izrađuju već više godina, mada konačni dogovor do danas nije postignut.

Izvor: Golos Rossii

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

S-300: raskinuti ugovor

Izvor: Vostok.rs, 12.Okt.2011, 10:18

12.10.2011. -..Slučaj o isporukama S-300 nema šanse da uspe na Međunarodnoj arbitraži. Po rečima ministra inostranih poslova Rusije, Teheran nema pravne osnove da se obrća sudu povodom anuliranja ugovora sa Moskvom. Rusija je jednostavno ispunila rezoluciju SB UN, podvlači Sergej Lavrov...Ruski...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.