Rusija-Ukrajina: Trgovina manja 20%

Izvor: B92, 18.Apr.2014, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija-Ukrajina: Trgovina manja 20%

Moskva -- Spoljnotrgovinska razmena između Rusije i Ukrajine opala je od početka godine skoro za 20 odsto, preneli su ruski mediji podatke ruske carinske uprave.

"Rusija ne pravi od toga veliki problem. Naš je prioritet normalno poslovanje", kazao je zamenik čelnika ruske carinske uprave Vladimir Malinin ruskoj novinskoj agenciji ITAR-TASS.

Dodao je da su isporuke voća i povrća, inženjerskih proizvoda i građevinskih materijala smanjene. Na rusko-ukrajinskoj granici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nisu zabeležene kritične situacije, napominje Malinin.

Broj carinskih službenika na Krimu i u gradu Sevastopolju ne bi se smeo smanjivati. Trenutno je tamo zaposleno 496 ljudi, kazao je.

"Taj broj zaposlenih carinske uprave odobrilo je rusko ministarstvo finansija", rekao je Malinin.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rusija-Ukrajina: Trgovina manja 20%

Izvor: Capital.ba, 18.Apr.2014

MOSKVA, Spoljnotrgovinska razmjena između Rusije i Ukrajine opala je od početka godine skoro za 20 odsto, prenijeli su ruski mediji podatke ruske carinske uprave. „Rusija ne pravi od toga veliki ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.