Rusi dobili pošiljku iz Kine, kreće mega projekat

Izvor: B92, 07.Feb.2016, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi dobili pošiljku iz Kine, kreće mega projekat

Moskva -- Prvi teretni voz stigao je iz Kine u rusku Kalušku oblast u okviru infrastrukturnog projekta koji predvodi Peking nazvanog "Novi put svile".

Novi infrastrukturni projekat vredan je 900 milijardi dolara i treba da poveže istočnu Aziju, Bliski istok, Evropu i čak Afriku, prenosi Sputnjik.

Rusija će, takođe, igrati veliku ulogu u izgradnji budućeg velikog projekta.

Voz koji je stigao iz Kine do Kaluške oblasti je obavio probnu vožžnju trgovine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << velikog obima između dve zemlje.

"Prvi teretni voz stigao je 5. februara u Kaluššku oblast u okviru međunarodnog projekta 'Novi put svile'", navodi se saopštenju na sajtu Kaluške oblasti.

Teretni voz je prevozio uglavnom komponente kompanije "Samsung".

Zamenik ruskog ministra za saobraćaja Aleksej Cidenov, guverner Kalušške oblasti Anatolij Artamonov i dva visoka predstavnika kineske kompanije "Samsung" bili su na ceremoniji zvaničnog sastanka.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.