Rusi brinu, siromaha sve više

Izvor: B92, 26.Nov.2014, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi brinu, siromaha sve više

Ispod granice siromaštva u Rusiji danas živi 15,7 miliona stanovnika, a većina su porodice s decom, rekla je potpredsednica vlade Olga Golodec.

Prema njenom mišljenju, procesi koji se dešavaju unutar zemlje i inflatorni procesi dovešće do povećanja broja siromašnih u zemlji.

"Procenjujemo situaciju, a naš glavni zadatak u oblasti porodične politike je sprečavanje siromaštva. Moramo veoma pažljivo da se odnosimo prema onim grupama stanovništva koje najviše >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << spadaju u zonu rizika. To su, pre svega, majke sa decom do tri godine i majke nezaposlene iz objektivnih razloga. Svrstaćemo ih u posebnu grupu koja zahteva povećanju pažnju", rekla je Golodec.

Prema podacima Ros stata, broj siromšnih u Rusiji u prvom polugodištu 2014. godne povećan je za 0,3 miliona ljudi u poređenju sa istim periodom prošle godine i dostigao je 18,9 miliona ljudi.

U prvom polugodištu 2013. godine prihode ispod minimuma za zivot imalo je 18,6 miliona stanovnika Rusije. Na taj način, nivo siromaštva u Rusiji u prvih šest meseci ove godine porastao je na 13,1 odsto, sa 13 odsto u prvom polugodištu 2013. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.