Rod prepolovljen, a 90 odsto živi od maline

Izvor: B92, 20.Apr.2017, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rod prepolovljen, a 90 odsto živi od maline

Aleksandrovac -- Poljoprivrednici iz Aleksandrovačke župe pretrpeli ogromnu štetu od snega i marza u protekla dva dana.

Protekle dve noći sneg je u planinskom delu aleksandrovačke i bruske opštine naneo dosta štete malinarima i voćarima, a strahuje se da je i mraz "odradio svoje".

Najgore su prošla sela Osreci, Kriva Reka, Ploča, Rokci, Jelakci, Bzenice, Rogavčina, Strmenica, Brzeće, Vlajkovci, kao i mnoga druga sela.

Negde je šteta manja, negde >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << veća, više će se znati kada nadležne poljoprivredne službe iz lokalnih uprava izađu na teren, ali, u svakom slučaju, rod je gotovo prepolovljen.

"Sneg je mokar i težak, ima ga od 5 do 8 santimetra, malina je dobro krenula ali sneg je dosta polomio i mraz od minus 5 stepeni dodatno je naneo štetu. Mislim da je preko 50 odsto maline otišlo“", kazao je za „Narodne novine rasinskog okruga“ Mikica Pršić malinar iz Krive Reke.

Oko 90 odsto stanovništva u planinskom delu Župe živi upravo od maline, kupine, jagode i šljive.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

90 odsto Aleksandrovca živi od maline, a ROD PREPOLOVLJEN zbog SNEGA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Apr.2017

Dosta štete malinarima i voćarima..Poljoprivrednici iz Aleksandrovačke župe pretrpeli ogromnu štetu od snega i marza u protekla dva dana...Protekle dve noći sneg je u planinskom delu aleksandrovačke i bruske opštine naneo dosta štete malinarima i voćarima, a strahuje se da je i mraz "odradio...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.