Izvor: B92, 03.Feb.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rešen problem kamiondžija u Grčkoj

Beograd -- Rešen je problem oko 130 kamiona iz Srbije koji su tokom vikenda bili blokirani u Grčkoj jer su im istekle dozvole za prevoz.

Predsednik Udruženja za međunarodni transport Neđo Mandić potvrdio je za B92 da su Grci pustili naše prevoznike da nastave da rade, ali je dodao da još nije poznato kada će dobiti nove dozvole za transport u toj zemlji.

Gostujući u vestima B92 on je ocenio da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su legitimni zahtevi Grčke da se u našoj zemlji izjednače putarine za srpska i inostrana vozila pošto prevoznici iz Srbije u inostranstvu imaju jednak tretman kao i domaći.

Mandić je upozorio da bi država trebalo da obezbedi više dozvola našim prevoznicima za rad u inostranstvu kroz rad mešovitih komisija.

"Srpski kamioni imaju velika ograničenja s obzirom na to da je mali broj dozvola ugovorenih u bilateralnim razgovorima sa drugim zemljama. To je posledica dugog embarga, a posle toga je došlo do pomeranja količine dozvola. Međutim, neke zemlje nisu dozvolile povećanja, tako da recimo imamo isti broj italijanskih dozvola koje smo imali pre osam godina. Uslov je bio da se izjednače uslovi rada naših i italijanskih prevoznika”, kazao je Mandić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.