Remont u termoelektrani Morava

Izvor: B92, 23.Avg.2014, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Remont u termoelektrani "Morava"

Na Termoelektrani "Morava", koja je u sastavu Privrednog društva Termoelektrane "Nikola Tesla" iz Obrenovca, počeli su radovi na remontu bloka.

U remont će biti uloženo više od 222 miliona dinara. Remont će trajati 45 dana i biće završen do kraja septembra, objavilo je to privredno društvo.

"Radićemo neophodna ispitivanja kako bi sagledali potrebe za kapitalni remont u 2015. godini. U planu je ispitivanje parovoda, komora, spustnih cevi i cevi pregrejača. Takodje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ćemo zameniti oštećene cevi u cevnom sistemu, izvesti termoizolaterske i ozidne radove, remontovati mlinove, kanale i ventilatore," kazala je direktorka te termoelektrane Marija Stevanović.

TE "Morava" je od početka godine proizvela 369.948 megavat-časova (MWh) električne energije čime je ispunila plan sa 76,12 odsto.

Zbog nedostatka uglja iz površinskih kopova elektrana nije radila 306 sati, na tehničkom minimumu radila je 904 sata, dok je u hladnoj rezervi bila 337 sati.

I pored toga što plan nije ispunjen, TE "Morava" je značajno doprinela stabilnosti elektroenergetskog sistema, posebno u najtežim danima EPS-a u vreme majskih poplava.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Počeo remont TE "Morava"

Izvor: RTS, 23.Avg.2014

Na Termoelektrani "Morava", koja je u sastavu Privrednog društva Termoelektrane "Nikola Tesla" iz Obrenovca, počeli su radovi na remontu bloka u koje će biti uloženo više od 222 miliona dinara...Remont će trajati 45 dana i biće završen do kraja septembra, objavilo je to privredno društvo, prenosi...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.