Različiti rezultati indeksa na Vol stritu, cene nafte rastu

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Jun.2017, 22:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Različiti rezultati indeksa na Vol stritu, cene nafte rastu

Indeksi na Vol stritu i najvećim svetskim berzama danas su imali različite rezultate, posle stabilizacije cene nafte i najnovijeg istraživanja o ekonomskom rastu u evrozoni.

Pred kraj trgovanja u SAD, Dau Džons je u minusu 0,1 odsto, Standard end pur 500 je u plusu 0,1 odsto, dok je Nasdak porastao 0,4 odsto.

Svi najznačajniji evropski indeksi završili su trgovanje u minusu. Nemački DAX pao je 0,5 odsto, francuski CAC-40 pao je 0,3 odsto, dok je britanski FTSE >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << 100 u crvenom 0,2 odsto.

Svi bitniji azijski indeksi završili su trgovanje u plusu, jedino je hongkonški Hang Seng ostao gotovo nepromenjen. Južnokorejski Kospi porastao je 0,4 odsto, japanski Nikei 225 u plusu je 0,1 odsto, a šangajski kompozitni indeks porastao je 0,3 odsto. Australijski S&P/ASX 200 porastao je 0,2 odsto.

Istraživanje kompanije IHS Markit pokazuje da je ekonomska aktivnost u evrozoni pala u junu na petomesečni minimum, ali drugo tromesečje i dalje ima najbolji rezultat u poslednjih šest godina.

Cene nafte i danas rastu, što ukazuje na njihovu stabilizaciju, pošto su ranije ove nedelje dostigle najniži nivo od avgusta.

Prema podacima Blumberga, cena referentne američke nafte danas je porasla za 0,8 odsto na 43,1 dolar po barelu, a nafta Brent takođe za 0,8 odsto na 45,6 dolara po barelu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.