Rast evra u odnosu na dolar

Izvor: GdeInvestirati.com, 27.Jan.2015, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rast evra u odnosu na dolar

Valutni par EUR/USD porastao je nakon što su objavljeni razočaravajuči podaci narudžbina trajnih dobara u SAD-u. 

I pored očekivanog rasta narudžbine su pale 3.4% tokom decembra nakon novembarskog pada od 2.1%. Značajno lošiji ekonomski podaci nego što je očekivano uticali su da vrednost dolara padne što je za posledicu imalo privremen oporavak valutnog para EUR/USD . Ipak zajednička valuta i dalje je pod pritiskom neizvesnosti oko toga kakve će posledice doneti >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << pobeda Syriza partije na izborima u Grčkoj. Syriza bi mogla da obnovi pregovore oko 240 milijardi evra pomoći što bi za posledicu moglo da ima napuštanje zone evra od strane Grčke. Tokom evropskog trgovanja valutni par EUR/USD porastao je 1.06%.

Na jednočasovnom grafikonu MACD ulazi u zonu prekomerne kupovine kao i RSI . Cena je probila gornju Bolindžer traku tako da je moguć pad cene.Naša preporuka bila bi prodajna pozicija.

Primarna podrška: 1.10950

Primarni otpor: 1.16500

Naše viđenje: Prodajna pozicija sa ulaskom na 1.13800 sa prvom metom na 1.13600 i drugom na 1.13400

Alternativni scenario: Ukoliko se cena popne iznad 1.13900 onda je moguć dalji rast na 1.14300

Komentar: MACD ulazi u zonu prekomerne kupovine kao i RSI . Cena je probila gornju Bolindžer traku tako da je moguć pad cene.

Trend: Silazni trend na kraći rok, bočno kretanje na duži rok.

izvor: FXlider.com

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.