Raspisan javni poziv za privatizaciju Železare

Izvor: Studio B, 31.Okt.2014, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raspisan javni poziv za privatizaciju Železare

Agencija za privatizaciju raspisala je danas javni poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti za učestvovanje u postupku privatizacije Železare Smederevo doo Smedervo, objavljeno je na sajtu te agencije.

Odluku o raspisivanju javnog poziva donela je u četvrtak Vlada Srbije.

Agencija je pozvala sve zainteresovane investitore da dostave pismo o zainteresovanosti za učestvovanje u postupku privatizacije smederevske Železare.

Pisma o zainteresovani treba >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << da sadrže osnovne podatke o zainteresovanom investitoru, iskazivanje interesa za učestvovanje u postupku privatizacije I predlog indikativne cene, investicionog programa okvirnog plana poslovanja I broja zaposlenih iz subjekta privatizacije i van njega koje je investitor spreman da zaposli na neodređeno vreme.

Rok za podnošenje pisama o zainteresovanosti je 30 dana, a pisma se mogu dostavljati poštom, elektronskom poštom ili neposrednom predajom na pisarnici Agencije.

Tekst Javnog poziva sa osnovnim podacima o subjektu privatizacije dostupan je na sajtu Agencije - www.priv.rs/javni-poziv.

Agencija, kako se navodi, zadržava pravo na izmenu i dopunu svih elemenata javnog poziva i ne snosi bilo kakvu odgovornost za eventualne troškove ili stete koje bi take izmene prouzrokovale zaintereseovanim investitorima ili trećim licima.

Američka kompanija "Esmark" potvrdila je zvanično da će učestvovati na tender za kupovinu Železare.

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je u četvrtak u Jameni da očekuje da Železara Smederevo u punom kapacitetu počne sa radom u maju ili junu naredne godine, a da sve procedure budu završene do 1. februara.

Inače, "Esmark" je kompanija koja ima duboku tradiciju u proizvodnji čelika, jednoj od vodećih prerađivača i distributera ravno-valjanog čelika i trećem proizvođaču čelicnih ploča u SAD.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.