Radnike prebaciti u druge firme

Izvor: B92, 01.Feb.2015, 10:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Radnike prebaciti u druge firme"

Ministar privrede Željko Sertić kaže da će radnici zaposleni u preduzećima u kojima je Akcionim planom Vlade predviđen stečaja biti prebačeni u druge firme.

Sertić je objasnio da će se pokušati kroz privatizaciju i investicione programe da se radnici prebace u druge firme jer ima nedostatka kvalifikovane radne snage.

Sertić je za RTS rekao da su na spisak od 188 preduzeća, obuhvaćenih Akcionim planom, stavljena samo ona koja nisu imala nikakvu šansu, i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je u njima radilo oko 5.000 ljudi.

Ministar je dodao da u 76 preduzeća nije bilo zaposlenih radnika, a da u 50 radi manje od pet ljudi.

Prema Serticevim recima, sa sindikatima je dogovoreno kako da se očuvaju osnovna socijalna prava radnika u tim firmama - svakom radniku će biti ponudjen socijalni program, definisan Akcionim planom.

Među tim preduzećima su "Kula trans", "Autosaobraćaj", "Ei Niš", "Zorka holding", rekao je Sertić.

Proces privatizacije upravo kreće i teško je pretpostaviti šta će se dogadjati, rekao je Sertić i dodao da je važno da se svaka privatizacija obavi kako treba.

Upitan da prokomentariše razgovore sa Esmarkom o preuzimanju smederevske Železare, Sertić je rekao da su oni postali naporni samim tim što su počeli, i da očekuje da će za gadajne imati dobre vesti za 10 do 15 dana.

Na pitanje o kreditu Svetske banke od 200 miliona evra, Sertić je rekao da ce se Srbija držati dogovora jer joj je u interesu da dobije taj kredit.

"Izvesno je da ćemo dobiti 200 mliona kredita", rekao je on i dodao da se Srbija pridržava obaveza i radi sve što joj je u interesu, i važno je da "očisti svoje ekonomsko dvorište".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.