Radnici Železare čekaju strateškog partnera

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Okt.2015, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici Železare čekaju strateškog partnera

Nakon pokretanja druge visoke peći, radnici Železare Smederevo očekuju bolju proizvodnju i prodaju, veće plate, ali i da će sada biti lakše obezbediti strateškog partnera.

"Čekamo strateškog partnera, bilo kog, samo neka bude", rekao je Tanjugu radnik Železare Goran Nojkić.

Ekonomista Žikica Milojković kaže da radnici sada očekuju veću proizvodnju i niže troškove, što je, smatra, izuzetno važno za poslovanje čeličane.

"Nedostaju neke završne >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << faze u Železari, a to je proizvodnja cevi, koja bi bila ovde, kao i pogon za pocinkovanje lima, jer nijedna školjka za automobile danas se ne radi od običnog lima, već od pocinkovanog", rekao je Milojković.

On napominje i da su šavne cevi veoma tražene na tržištu, a koje je, inače, najavio da će razvijati potencijalni kineski investitor zainteresovan za Železaru.

U tom smislu kaže da je pokretanje druge visoke peći veliki adut za bilo kog strateškog partnera koji bi uložio u Železaru.

Dragana Mitrović, koja radi u Centru za dijagnostiku, očekuje da će zahvaljujući većoj proizvodnji čeličana imati više kupaca, a radnici malo bolje plate.

Radnik Božidar Nikolić nada se profitu koji će praviti njihova čeličana, s obzirom na veće kapacitete i činjenicu da sada rade obe visoke peći.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.