Radnici KREMATORIJUMA osmislili UNOSAN BIZNIS: Evo kako su zaradili OD SPALJENIH TELA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Apr.2017, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici KREMATORIJUMA osmislili UNOSAN BIZNIS: Evo kako su zaradili OD SPALJENIH TELA!

Skupili velike svote novca na veoma bizaran način

Krematorijum je prikupio novca u vrednosti od više stotina kuna reciklirajući metal koji je preostao među pepelom spaljenih tela.

Nakon kremiranja često ostaju čelični kukovi, zamenski zglobovi, šrafovi u kostima te ručke kovčega. Neki od preostalih metalnih komada koriste se za izradu novih ortopedskih implanata, a preostalo ide na recikliranje.

Manje vredni predmeti šalju se na topljenje, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pa se zatim pretvaraju u prometne znakove, ograde uz puteve i stupove za uličnu rasvetu.

Drugi metali, poput kobalta, koriste se u proizvodnji motora.

99.9 posto pristane

Tako je krematorijum Gilroes Krematorium u Engleskoj ove godine već prikupio 5.000 funti (44.000 kuna) za Rejnbou dom - mesto se smeštaju smrtno bolesna deca i mladi ljudi.

- Svesni smo da se radi o osetljivoj temi, ali zahvaljujući ovome bili smo u stanju dati veliku donaciju domu -  rekao je direktor pogrebnog poduzeća Alan Braun.

Porodice same odlučuju hoće li dati pristanak na recikliranje kada se odlučuju za kremiranje i 99.90  posto ljudi se složi s tim.

- Ne prikupljamo velike količine metala, ali ono što ostane ima svoju vrednost i sav ovako prikupljen novac ide u humanitarne svrhe -  kaže Braun.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.