Radna mesta za 190.000 nezaposlenih

Izvor: Vesti-online.com, 23.Jun.2017, 01:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radna mesta za 190.000 nezaposlenih

Skoro 190.000 nezaposlenih građana u Švajcarskoj moglo bi da dobije ponudu za radno mesto zahvaljujući merama koje će obavezati poslodavce da zapošljavaju domaću radnu snagu.

Vlada u Bernu (Federalni savet) objavila je ovih dana nove mere koje se tiču politike zapošljavanja.

Ishod referenduma održanog u decembru 2016. o sprečavanju masovne imigracije u Švajcarsku obavezao je vladu da unese izmene u dosadašnju politiku zapošljavanja.

Kako je objavila >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << vlada u Bernu, u regionima gde nezaposlenost prelazi pet odsto, poslodavci će morati da pošalju listu upražnjenih radnih mesta regionalnim kancelarijama.

Oglasima za zapošljavanje imaće preko njih pristup samo oni građani koji su se prijavili birou rada bar pet dana pre objavljivanja.

Poslovi koji kratko traju - neće morati da se objavljuju preko oglasa.

Takođe neće morati da prolaze kroz oglašavanje interne odluke o stalnom zapošljavanju na primer pripravnika ili šegrta unutar nekog preduzeća.

Kantonalne vlasti imaće zadatak da kontrolišu primenu ovih odluka.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.