Putin presekao: Ko hoće TV mora biti ruski

Izvor: B92, 01.Okt.2016, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin presekao: Ko hoće TV mora biti ruski

Zvanični Kremlj je doneo podzakonski akt kojim se uvodi ograničenje državnim preduzećima na kupovinu elektronskih uređaja proizvedenih u inostranstvu.

Ta ograničenja se odnose na kupovinu mobilnih telefona, laptopova, tablet računara, kasa i bankomata, a za ruske državne kompanije će važiti i ograničenja na kupovinu LED televizora, tastatura, monitora, skenera i štampača, TV kamera, elektronskih knjiga i još mnogih uređaja koji su se našli na listi od 100 proizvoda.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Restrikcije će se primenjivati jedino kada postoje dva proizvođača iz Rusije ili Evroazijske ekonomske unije (EEU) koja učestvuju u nadmetanju.

"Ako su u nadmetanju prisutna dva učesnika iz Rusije ili EEU, zahtev za kupovinom stranih proizvoda bi trebalo da budu odbačen", navodi se u tom podzakonskom aktu.

Kako navodi RT, jedan elektronski uređaj može biti priznat kao ruski samo ukoliko je proizveden u sklopu ugovora između proizvođača i Rusije, ili ako je proizveden u zemlji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.