Prvo broj pa plate - zbog nas a i MMF

Izvor: B92, 26.Sep.2016, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Prvo broj pa plate - zbog nas a i MMF"

Beograd -- Ministar finansija Dušan Vujović najavio je da će do kraja godine biti donete nove odluke o maksimalnom broju zaposlenih u javnom sektoru.

“Na to smo obavezni i prema sebi, ali i prema dogovoru koji imamo sa Međunarodnim monetarnim fondom. To će biti polazna osnova za 2017.”, rekao je Vujović na skupu o izmenama Zakona o finansiranju lokalnih samouprava.

Ministar finansija je rekao da će prema tom broju zaposlenih u javnom sektoru biti određena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i masa sredstava za zarade u javnom sektoru.

Vujović je, takođe, najavio da će do kraja 2016. biti donet i poseban Zakon o platama na lokalnom nivou dodajući da je već formirana radna grupa koja priprema taj zakonski akt.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tutin: Odbornici sutra o broju radnika u lokalnoj samoupravi

Izvor: SandzakPress.net, 27.Sep.2016, 12:26

Odbornici skupštine opštine Tutin na sutrašnjoj sednici razmatraće prijedlog odluke o maksimalnom broju zaposlenih u lokalnoj samoupravi, a koja je jedna od rijetkih opština u Srbiji koja nema višak zaposlenih. Na osnovu odluke Vlade Srbije opština Tutin ima pravo da zaposli 347 radnika u upravi,...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.