Prvi srpski poslovni forum u Emiratima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jan.2015, 05:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi srpski poslovni forum u Emiratima

Prvi srpski ekonomsko investicioni forum (First Serbian Business and Investment Forum) otvoren je danas u Abu Dabiju, a delegaciju Srbije čini više od 30 predstavnika malih i srednjih preduzeća, privrednih organizacija i lokalnih samouprava.

Cilj foruma je upoznavanje srpskih privrednika s tržištem, načinom funkcionisanja, poslovnom klimom, tradicijom i običajima UAE.

Osnovna svrha foruma jeste predstavljanje privrednih, turističkih, obrazovnih i investicionih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << potencijala naše zemlje.

"Ujedinjeni Arapski Emirati veoma su zainteresovani za investicije u Srbiji. Povezuju nas jake prijateljske i političke veze. Vlada Srbije već je napravila odlične korake za privlačenje investicija iz UAE, a ovaj forum odlična je prilika za srpske kompanije koje žele da posluju u Emiratima. Mislim da zaista imate šta da pokažete", izjavio je pomoćnik generalnog sekretara Federacije Privrednih komora UAE Muhamed Al Nuami.

Forum organizuje Srpski poslovni savet u saradnji sa Ambasadom Srbije u UAE, a održava se u pet Emirata - Abu Dabi, Dubai, Fidžeira, Ras el Kajman, Šarža.

Forum su podržale Privredna komora Srbije i Federacija Privrednih komora UAE, saopštio je Srpski poslovni savet.

Taj savet osnovan je u januaru 2014. godine u Abu Dabiju uz podršku Ambasade Srbije u Ujedinjenim Arapskim Emiratima sa ciljem da kreira i poboljša poslovne prilike i investicije između ove dve zemlje.

Srpski poslovni savet UAE pruža mogućnost unapređenja i širenja poslovne mreže pravnim i fizičkim licima iz Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata obezbeđujući im brz i kvalitetan pristup informacijama.

Svoje aktivnosti usmerava i na podršku srpskim kompanijama prilikom dolaska i pokretanja poslovanja na tržištu Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Zahvalnost Etiopiji

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić susreo se danas u Adis Abebi sa ministrom inostranih poslova Etiopije Tevdrosom Adhanomom i, podsetivši na dugogodišnje istorijske veze dve države, zahvalio je svom kolegi na principijelnom stavu koji Etiopija ima u odnosu na jednostrano proglašenje nezavisnosti Kosova i Metohije.

Adhanom je potvrdio da će Etiopija ostati dosledna u svojoj odluci nepriznavanja jednostranog proglašenja nezavisnosti srpske južne pokrajine, istakavši da se taj stav bazira na principima poštovanja međunarodnog prava i argumentacije Srbije po tom pitanju.

Tokom prijateljskog razgovora, izražen je obostrani interes za unapređenjem bilateralne ekonomske saradnje.

Dačić je pozvao svog etiopskog kolegu da do kraja ove godine zvanično poseti Srbiju, što je on prihvatio, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srpski poslovni forum počinje danas u Emiratima

Izvor: Blic, 25.Jan.2015

U Ujedinjenim Arapskim Emiratima danas počinje Srpski poslovno-investicioni forum tokom kojeg će naši privrednici, vlasnici malih i srednjih preduzeća, imati priliku da upoznaju potencijale tog bogatog tržišta i pronađu poslovne partnere...Srpski poslovni savet UAE organizije forum u pet emirata...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.