Prvi efekat Trampove fotelje i...loše se piše

Izvor: B92, 20.Jan.2017, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi efekat Trampove fotelje i...loše se piše

Akcije na Volstritu pale su posle inauguracionog govora novog američkog predsednika Donalda Trampa, mada su i dalje u plusu.

Berzanski indeksi u Njujorku su trgovanje krenuli s rastom od oko 0,5 odsto, ali su posle Trampovog govora pali na 0,1 do 0,2 odsto.

Tržišni analitičar Art Hogan rekao je da je Tramp u govoru odlučio da se potpuno okrene populizmu i protekcionizmu, prenela je televizija CNBC.

"Kada spojite populizam i protekcionizam, to ima mnogo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nepovoljnih ekonomskih posledica", rekao je Hogan.

Akcije na Volstritu su zabeležile snažan rast posle pobede Trampa u novembru, mada se prethodno predvidjao slom u slučaju njegovog trijumfa.

U poslednjih pet dana indeksi na Vol stritu bili su u padu, čime je izbrisana dobit zabeležena ove godine.

Industrijski indeks Dau Džons je u plusu 0,3 odsto, Standard i Pur 500 od 0,3 odsto, a tehnološki Nasdak od 0,2 odsto.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mali pad na Vol stritu posle Trampovog govora

Izvor: Blic, 20.Jan.2017

Akcije na Vol stritu pale su danas posle inauguracionog govora novog američkog predsednika Donalda Trampa, mada su i dalje u plusu...Berzanski indeksi u Njujorku su danas trgovanje krenuli s rastom od oko 0,5 odsto, ali su posle Trampovog govora pali na 0,1 do 0,2 odsto...Tržišni analitičar Art Hogan...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.