Pruga Ruma-Golubinci gotova do sredine septembra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Avg.2015, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pruga Ruma-Golubinci gotova do sredine septembra

Rekonstrukcija pruge Ruma - Golubinci na železničkom Koridoru 10 biće završena do sredine septembra, kada će biti spremna za puštanje u saobraćaj, saopštila je danas kompanija ruskih železnica "RŽD Internešnal".

Tu deonicu je posetio potpredsednik Ruskih železnica Aleksandar Celjko koji je visoko ocenio kvalitet radova, kao i nivo uzajamne saradnje ruskih i srpskih graditelja.

Celjko je tokom posete posvetio pažnju i humanitarnim projektima, koje "RŽD Internešnal" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << realizuje u Srbiji.

On je sa delegacijom posetio i Osnovnu školu "23. oktobar" u Golubincima, gde su ovih dana završeni krupni radovi na obnovi škole.

Rekonstrukcija pruge Ruma - Golubinci će povećati intenzitet prevoza robe i obezbediti dodatne prihode budžetu države.

Radovi na tom pravcu su počeli u februaru ove godine, a provera je pokazala da srpski stručnjaci uspešno osvajaju rusku tehnologiju polaganja gornjeg stroja koloseka i dobijaju potrebno iskustvo, navodi se usaopštenju.

Osvajanje ove tehnologije će omogućiti srpskim železničarima da dalje znažajno poboljšaju kvalitet izvođenja građevinskih radova i povećaju brzinu polaganja gornjeg stroja koloseka.

Komisija je, takođe, obišla deonicu Beograd - Pančevo, na kojoj se već završava montaža drugog železničkog koloseka na deonici Pančevački most - Pančevo Glavna i izgradnja pešačkih prolaza i mosta na Tamišu.

Radovi na deonici Beograd - Pančevo su počeli 25. marta 2014. godine i do danas je završeno 82 odsto ukupnog obima radova, uključujući izgradnju objekata, radove na gornjem stroju koloseka i radove na montaži kontaktne mreže.

Nakon završetka ovog projekta, brzina saobraćanja vozova će se povećati sa sadašnjih 30 do 50 km na čas na 120 km na čas.

Takođe, povećaće se intenzitet i bezbednost saobraćanja i skratiće se vreme putovanja između naseljenih mesta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Poseta potpredsednika „Ruskih železnica“ Srbiji

Izvor: Vostok.rs, 28.Avg.2015, 15:02

28.08.2015. -..Potpredsednik „Ruskih železnica“ o.a.d. Aleksandr Celjko je posetio Republiku Srbiju...Aleksandr Celjko je tokom posete obišao deonicu evropskog Koridora H „Golubinci – Ruma“, čija će rekonstrukcija povećati intenzitet prevoza robe i obezbediti dodatne prihode budžetu države...Radovi...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.