Izvor: B92, 01.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest radnika EI Niš

Niš -- Nekoliko stotina radnika Elektronske industrije (EI) Niš blokiralo je danas nakratko put između Niša i Niške Banje.

Radnici su zaustavili saobraćaj na desetak minuta iako je policija pokušala da ih spreči u toj nameri. Radnici EI danas su prvo protestovali pred zgradom Holdinga EI, gde su zatražili od Vlade Srbije da stopira uredbu po kojoj je svakom preduzeću u EI povišena cena, "jer će to na aukcijama odbiti kupce".

Sindikalci EI zahtevaju da fabrika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ima isti status kao i ostala velika preduzeća u Srbiji i da se povećaju subvencije i iznosi za socijalni program.

Predsednik Jedinstvene sindikalne organizacija samostalnog sindikata EI Jovan Jovanović rekao je novinarima da radnici EI neće dopustiti stečaj fabrike.

Sindikalci EI najavili su da će sledeći potez radnika te fabrike biti blokada kabineta gradonačelnika Niša Smiljka Kostića.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.