Prosečna plata  u Nemačkoj  3.541 evro

Izvor: Beta, 22.Dec.2014, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prosečna plata u Nemačkoj 3.541 evro

BERLIN, 22. decembra 2014. (Beta-AFP) - Realne zarade porasle su za 1,8 odsto u trećem kvartalu u Nemačkoj u odnosu na isti period 2013. godine, što je najveće povećanje plata u poslednje tri godine, saopštio je u ponedeljak federalni Zavod za statistiku.

Prosečna mesečna plata zaposlenog s punim radnim vremenom iznosi 3.541 evro, bez poreza u trećem kvartalu ove godine. Zaposleni u bankarstvu, osiguranju, medijima i energetici imaju najveće zarade.

Nominalne zarade >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << porasle su za 2,6 odsto takodje u trećem kvartalu u odnosu na isti period prošle godine, odnosno više od inflacije koja je zabeležila rast od 0,8 odsto.

Zavod je naveo da je niska inflacija glavni uzrok porasta realnih zarada.

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.