Prosečna plata u Crnoj Gori 478 evra

Izvor: GdeInvestirati.com, 25.Maj.2015, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prosečna plata u Crnoj Gori 478 evra

Prosečna zarada bez poreza i doprinosa u aprilu je, prema podacima Monstata, iznosila 478 evra i bila je 1,7 puta manja od minimalne potrošačke korpe, koja je vredela 806 evra.

Kako prenosi Radio i televizija Crne Gore (RTCG), prosečna zarada bez poreza i doprinosa u aprilu je porasla 0,4 odsto u odnosu na mart i činila je oko 59,3 odsto minimalne potrošačke korpe.

Prosečna zarada u aprilu je u odnosu na isti prošlogodišnji mesec porasla 0,8 odsto, dok >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << je u odnosu na prosečnu zaradu u prošloj godini nominalno oačala 0,2 odsto, dok je realno ojačala 0,1 odsto, s obzirom na to da je potrošačka korpa poskupela za 0,3 odsto.

Vrednost prosečne bruto zarade u aprilu iznosila je 723 evra.

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.