Pronađi grešku u Spartanu i zaradi do 15.000 $

Izvor: Economy.rs, 26.Apr.2015, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađi grešku u Spartanu i zaradi do 15.000 $

Nedavno je Microsoft izdao poslednje „oproštajne“ zakrpe za svoj Internet Explorer. Dolaskom novih Windowsa 10 uloga glavnog pregledača pripašće Spartanu, a kako bi bio siguran da je isti siguran, Microsoft je pokrenuo novi Bug Bounty Program.

Cilj programa je pronaći što više (ako ih ima) sigurnosnih propusta i bugova unutar Spartana kako bi se izbegla neželjena iznenađenja kada isti službeno zaživi na mnogim računarima širom sveta.

Zavisno od toga koliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Economy.rs << veliki sigurnosni propust korisnici pronađu zavisiće i njihova zarada. Najmanji mogući iznos je 500 američkih dolara, a najviši 15.000 $. No, ako pronađete neki propust iz „blow your mind“ domena, Microsoft će drage volje platiti i veće iznose.

Program je pokrenut 22. aprila i otvoren je sve do 22. juna, kada je zadnji dan kada možete zaraditi po koji dolar na ime pronalaska sigurnosnih propusta. No, da ne bi pomislili kako vam se smeši laka zarada recimo i to da ćete za sve otkrivene propuste morati priložiti i dokaz (Proof of concept), a za pojedine i potpuno funkcionalnu prezentaciju (Functioning exploit) na koji tačno način je moguće daljinskim putem izvršiti zloćudni kod.

Kao i svaki drugi program tako i ovaj ima svoja pravila, a njih detaljno možete proučiti na službenim stranicama programa. (Economy.rs, 26. april 2015.)

Nastavak na Economy.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Economy.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Economy.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.