Prodali su mačka koji priča, zbog - hrane

Izvor: B92, 24.Maj.2017, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prodali su mačka koji priča, zbog - hrane

Kompaniju su prodali kada su dobili, kako kažu, poštenu ponudu, koja je dostigla željenu cenu od 898 miliona evra.

Supružnici Samo i Iza Login otkrili su za Blumberg da su slovenačku kompaniju Outfit7, poznatu po aplikaciji Talking Tom, prodali da bi mogli da se bave svojim pravim ciljem - proizvodnjom hrane.

Aplikaciju "Talking Tom" aktivno koristi 350 miliona ljudi, a njen kanal ima gotovo četiri miliona pretplatnika i više od dve milijarde pregleda. Zanimljivo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je da su pre planetarnog uspeha "Talking Toma", supružnici Login doživeli neuspeh s fudbalskom aplikacijom, turističkim vodičem po Islandu, aplikacijom koja deli finansijske savete i s aplikacijom za primenu kristala. Samo i Iza su objasnili da su, uprkos uspehu Outfita7, odluku o njegovoj prodaji doneli već na početku.

Kompaniju su prodali jer su dobili poštenu ponudu, koja je dostigla željenu cenu od 898 miliona evra, a kupac Outfita7 je kineska kompanija koja se, među ostalim, bavi proizvodnjom peroksida.

Prodajom 60-procentnog udela porodica Login, kao suvlasnici, zaradila je 539 miliona evra, koje žele iskoristiti za rešavanje problema hrane i njenu održivu proizvodnju. Iza i Samo Login, osnivači kompanije Outfit7, na poslednjem popisu najbogatijih Slovenaca časopisa Manager zauzeli su prvo mesto sa 699 ​​miliona evra. To je manje nego godinu ranije (855 miliona evra), jer su ocenjivači sada imali na raspolaganju detaljnije informacije o poslovanju kompanije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.