Priznanja za najbolje domaće proizvode

Izvor: Beta, 31.Mar.2015, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priznanja za najbolje domaće proizvode

BEOGRAD, 31. marta 2015. (Beta) - Priznanje "Moj izbor 2015" za najomiljeniji domaći proizvod dodeljeno je u utorak kompaniji "Bambi" za proizvod "Plazma keks", dok je priznanje za najomiljenijeg domaćeg proizvodjača dodeljeno kompaniji "Imlek".

Priznanje "Moj izbor" dodeljuje se šesti put, isključivo na osnovu mišljenja potrošača. U anketi je učestvovalo 2.010 ispitanika u 14 gradova Srbije, a ove godine je u konkurenciji bilo 195 domaćih proizvoda i brendova.

"Činjenica >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << da su vas potrošači birali za najbolje nama govori da naša privreda jeste konkurentna i na medjunarodnom tržištu i da imamo zbog čega biti ponosni", poručio je dobitnicima priznanja u gradskoj Skupštini pomoćnik ministra za trgovinu, turizam i telekomunikacije Žarko Malinović.

Priznanja, koja su dodeljena u organizaciji udruženja "Moja Srbija" i Privredne komore Srbije, dobilo je još 19 brendova koji su u svojim kategorijama ostvarili najbolje rezultate.

Zlatne medalje "Moj izbor" dobili su: "Moja kravica" - u kategoriji "Mleko i mlečni proizvodi", "Plazma keks" - u kategoriji "Slatkiši", "Zlatiborac" - u kategoriji "Meso i mesne preradjevine", "Dijamant ulje" - u kategoriji "Ulje, prilozi i prelivi", "Knjaz Miloš" - u kategoriji "Mineralne vode", "Frikom" - u kategoriji "Voće i povrće" i "Začin C" - u kategoriji "Supe, brašno i dodaci jelima".

Medju nagradjenim proizvodima i kompanijama, kojima su potrošači ukazali najviše poverenja su i: konfekcija "Mona", "Simpo nameštaj", "Metalac posudje", "Pošta Srbije", "Nektar sokovi", "Smoki", "Merix", "MTS Telekom Srbija", "Banka Inteza", vino "Ždrepčeva krv", "Lav" pivo i "Gorki list".

Ove godine, osim glasanja u supermarketima, u okviru akcije "Moj izbor" organizovano je i internet glasanje, u kome je najviše glasova dobilo "Valjevsko pivo".

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.