Izvor: S media, 03.Jan.2012, 09:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prirodne vođe su loši šefovi

Zbog neverovatne arogancije i 'prirodnog' autoriteta, mogu delovati kao da su rođene vođe. Iako se dominantni pojedinci u karijeri često popnu na vrh, često zbog svog ogromnog ega postaju najgori šefovi, pokazuje istraživanje koje prenosi Tportal.

Loše stvari koje izgovaraju menadžeri

Čarobni odgovori na škakljivo pitanje

Šta je važnije za posao: Lepota ili pamet?

Institut u Amsterdamu podelio je 150 učesnika u grupe od tri osobe: jedna >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je određena vođom koji donosi odluke, a druge dve su smele samo da je savetuju. Zatim je svaka grupa morala da odabere najboljeg kandidata za posao.

Članovi grupe ocenili su narcisoidne vođe najuspešnijima, ali grupe koje su vodili lideri sa najvećim egom nikad nisu odabrale najboljeg kandidata za posao.

Psiholog Barbora Nevicka koja je vodila istraživanja kaže kako bez sumnje narcizam može da bude od koristi vođama. 'Ali dobar vođa upravlja komunikacijom i donosi zaključke što su aktivnosti u kojima tzv. ego-manijaci ne mogu da budu uključeni', zaključuje Nevicka.

foto:Guliver/Thinkstock

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Prirodne vođe su loši šefovi

Izvor: Capital.ba, 03.Jan.2012

AMSTERDAM, Oni su harizmatični i rođeni lideri, ali previše opsjednuti sobom za donošenje kvalitetnih odluka. Zbog nevjerovatne arogancije i &prirodnog' autoriteta, mogu djelovati kao da su rođene vođe. Iako se ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.