Prezentovani eProsveta i esDnevnik

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Avg.2017, 05:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prezentovani eProsveta i esDnevnik

Predsednica Vlade Ana Brnabić prisustvovala je , sa ministrom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladenom Šarčevićem, prezentaciji pilot projekta eProsveta i esDnevnik, koji uvode digitalizaciju u obrazovanje.

Pilot projekat eProsveta i servis esDnevnik, strateški je projekat Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Vlade Srbije, koji ima za cilj podizanje nivoa digitalne zrelosti škola i uspešnu digitalnu transformaciju obrazovanja koja će učenicima, nastavnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i roditeljima omogućiti brže dolaženje do informacija i zamenu dosadašnjeg papirnog oblika vođenja evidencije, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Premijerka Ana Brnabić rekla je da esDnevnik u potpunosti u skladu sa njenim ekspozeom i da je to jedan od projekata koji povezuje digitalizaciju sa obrazovanjem.

"E prosveta nam govori da u digitalizaciju u obrazovanju idemo mnogo brže nego što sam mislila. Idemo ka boljem materijalnom stanju u prosveti i uvodimo digitalizaciju, kao i sistema plata da bi se vrednvali najbolji nastavnici i profesori kako bi se nagradili", rekla je ona novinarima u Drugoj ekonomskoj školi u Beogradu, gde je sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem prisustvovala prezentaciji projekta e-prosveta i esDnevnik.

Taj projekat je, kaže, posao umrežavanja svih škola u okviru akademske mreže Srbije, dodajući da će se u okviru njega izvršiti nabavka kompjutera i druge elektronske opreme, te se zbog toga raduje početku školske godine.

"To je reforma koja je suštinska u kojoj smo trasirali put posle koga nema nazad. Nastavljamo dalje sa informacionim tehnologijama u školama, uspeli smo da za 20-tak odsto podignemo upisne kvote na tehničke fakultete, popravljamo infrastrukturu", navela je premijerka.

Obraćajući se na prezentaciji, Branabićeva je rekla da će prosveta od 2018. prvi put imati stanje koje je bolje nego što je bilo pre smanjivanja plate od 10 odsto.

Navela je da je u poslednje dve godine prosveta vraćena na svoj raniji nivo i poručila da su digitalizacija i bolje obrazovanje dva osnovna priroteta Vlade te da bez toga nema Srbije 21. veka niti razvoja kakav nama treba.

Prethodna vlada je, kaže, ostavila fiskalnu konsolidaciju i dobar budžet, pa sadašnja Vlada ima priliku da se ne bavi teskim ekonomskim merama, već mora samo da ih održi, a moze da se posveti tome da gradi rast.

Toga nema bez obrazovanja. Zbog toga je ovaj program uspostavljen", rekla je Brnabićeva.

Ona se zahvalila direktorima koji učestvuju u prvoj fazi pilot projekta i najavila da će po fazama biti uvodeno još noviteta.

"Čini se da smo puno uradili na modernijem obrazovanju. Prvo je materijalni položaj, tu imamo uzlazni trend", rekla je predsednica vlade i poručila da je finansijsko stanje i dalje dosta loše za prosvetu, ali i zdravstvo i pravosuđe.

Branabićeva kaže da je u 2016. i 2017. godini dosta urađeno za prosvetu, da to i dalje to nije dovoljno, ali je trend koji pokazuje da je opredljenje vlade bolja situacija u prosveti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Brnabić: Bolje stanje u prosveti 2018.

Izvor: RTS, 23.Avg.2017

Prosveta će od 2018. prvi put imati stanje koje je bolje nego što je bilo pre smanjivanja plate od 10 odsto, poručila je predsednica vlade Ana Brnabić tokom današnje prezentacije projekta eProsveta i esDnevnika. . Ona...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.