Presudnih sedam dana za evro

Izvor: S media, 02.Dec.2011, 09:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Presudnih sedam dana za evro

Koordinisana akcija šest najvećih centralnih banaka sveta za povećanje likvidnosti, koja je u sredu od Vašingtona do Sidneja podigla vrednosti akcija na berzama i uticala na rast vrednosti evra, ispostavila se već juče kao mera sa privremenim efektom.

Srbi pokupovali švajcarce

Evropski parlament izglasao budžet EU za 2012.

Merkel: Neophodno je stabilizovati evrozonu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<

Evropske akcije i zajednička valuta evrozone zabeležili su blagi pad nakon upozoravajućeg obraćanja Marija Dragija, šefa Evropske centralne banke (ECB), a sada je izvesno da će dalja sudbina evra zavisiti od eventualne odluke o fiskalnoj uniji, koja bi mogla da usledi na samitu EU 9. decembra.

Narednih sedam dana biće od ključnog značaja za evrozonu, a poenta će biti u tome kako fiskalnu uniju pretvoriti od nemačkog u evropski projekat. Uprkos tome što je Nikola Sarkozi, francuski predsednik, obećao da će zajednički sa Angelom Merkel, nemačkom kancelarkom, izaći s predlogom reforme ekonomske i budžetske kontrole u evrozoni, razlike između dve glavne članice monetarnog bloka i dalje su velike na samo nedelju dana pre sastanka Evropskog saveta.

(Blic)
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Evro danas 103,88 dinara

Izvor: S media, 02.Dec.2011

Prema zvaničnom srednjem kursu NBS (www.nbs.rs), jedan evro košta oko deset para manje nego juče kada je kurs bio 103,9893 dinara za jedan evro...Presudnih sedam dana za evro..Dulić: Šoškić svima vezao ruke..Evropski parlament izglasao budžet EU za 2012...Dinar je ove godine bio najslabiji prema...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.