Premijerka Brnabić otkrila detalje štrajka u Fijatu

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jul.2017, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijerka Brnabić otkrila detalje štrajka u Fijatu

Evo šta stoji iza toga

Premijerka Ana Branić izjavila je večeras, povodom štrajka u "FCA Srbija", da veruje da je u pitanju "ozbiljna loša namera" i da iza toga stoji politički interes.

Sa direktorom Fijata pričali i Vučić i Brnabić, veruje se da će štrajk uskoro biti okončan

Fijat

Foto: Profimedia >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<


- Mislim da iza ovoga stoji politički interes i da su radnici izmanipulisani - rekla je Brnabićeva.

Ona je odbacila tvrdnje predsednika štrajkačkog odbora da Vlada Srbije ne komunicira sa njima.

- Mi smo u to ušli najiskrenije, da se nađemo štrajkačkom odboru i radnicima i da pronađemo rešenje, koje bi bilo pobeda za sve nas. Mi to nismo uspeli da nađemo - rekla je premijerka.

Foto: Profimedia

Ona je dodala da nova vlada, od kada je izabrana, radi na rešavanju problema štrajka u Fijatu, navodeći da je imala stalnu komunikaciju sa predstavnicima štrajkačkog odbora i da su oni dolazili kad god su želeli.

Brnabićeva je navela da je samo njen šef kabineta imao 23 razgovora sa predsednikom štrajkačkog odbora Zoranom Markovićem i da je ona imala sastanke sa njima, a da je on davao saopštenja da nema komunikacije sa vladom.

- Je li namera da se okrivi vlada? Je li namera da se radnicima kaže da vlada nije tu za njih? Ja sam ušla čistih i jasnih namera u to - rekla je ona i dodala da je to taj "šum u komunikaciji".

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Premijerka Brnabić je podsetila da je štrajk počeo 27. juna, a da je nova vlada sa njom na čelu izabrana 28. juna.

- Zašto bi neko počeo štrajk kada vi nemate ni tehničku vladu? - upitala je Brnabićeva.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabić: Da se igramo ruskog ruleta s Fijatom

Izvor: B92, 17.Jul.2017

Premijerka Ana Branić izjavila je, povodom štrajka u "Fijatu", da veruje da je u pitanju "ozbiljna loša namera" i da iza toga stoji politički interes..."Mislim da iza ovoga stoji politički interes i da su radnici izmanipulisani", rekla je Brnabićeva za RTS...Ona je odbacila tvrdnje predsednika...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.