Premijer: Ne znamo tačan broj zaposlenih u javnom sektoru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2015, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijer: Ne znamo tačan broj zaposlenih u javnom sektoru

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da je veliki broj zaposlenih u javnom sektoru prethodnih godina jedan od uzroka "dramatičnog propadanja" države, navodeći da ne postoji tačna evidencija o zaposlenima, pogotovo na lokalu.

Vučić je, upitan da li je tačno da je oko 780.000 zaposlenih u javnom sektoru, rekao da je to broj o kome je govorio bivši ministar finansija Lazar Krstić i da sigurno prava cifra nije daleko od toga, ali da ne postoji tačna evidencija. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

"Imamo podatke za državu, a šta se na lokalu zbiva, to malo ko može da uhvati", rekao je Vučić.

On je naveo da je Srbija 2008. i 2009. godine sve ono što je "nestajalo" u privatnom sektoru prebacivala u javni, pa je tako umesto pet preduzeća u restrukturiranju, koliko je bilo planirano, stvoreno 170 takvih preduzeća pod izgovorom, kako je rekao, da se sačuvaju radna mesta, a u stvari zbog političkih poena.

Vučić je rekao da se sada država oporavlja, da nije ni blizu bankrota, navodeći da će fiskalni deficit posle šest meseci biti ispod 50 odsto predviđenog, a sigurno ispod 30 odsto u poređenju sa prošlom godinom.

Premijer je naveo da će država nastaviti da popravlja svoju ekonomsku poziciju i poslovni ambijent i da ima još mnogo teških stvari koje treba uraditi.

"Dok ljudi budu to razumeli, mi ćemo taj posao da radimo", rekao je Vučić, primetivši da atmosfera u Srbiji ide ka tome da "ukidamo privatni sektor i da se vratimo u komunizam", s obzirom da svi traže da država pomogne i kad je suša i kad su poplave... Država, zaključio je, ne može svima da pomogne jer bi time uništila javne finansije i državnu kasu i dovela sebe u situaciju iz 2010. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Kao da je komunizam, svi bi pomoć"

Izvor: B92, 22.Maj.2015

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je veliki broj zaposlenih u javnom sektoru prethodnih godina jedan od uzroka "dramatičnog propadanja" države...Vučić je, upitan da li je tačno da je oko 780.000 zaposlenih u javnom sektoru, rekao da je to broj o kome je govorio bivši ministar finansija...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.