Preko sajmova posao našlo 12.000 ljudi

Izvor: B92, 31.Maj.2016, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Preko sajmova posao našlo 12.000 ljudi"

Beograd -- Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović ocenio je da Sajmovi zapošljavanja imaju svoj efekat.

Prema njegovim rečima, zahvaljujući direktnom učešću na sajmovima je prošle godine posao našlo 12.000 ljudi.

On je na otvaranju Sajma zapošljavanja u Jagodin rekao da su sajmovi samo jedna od aktivnih mera politike zapošljavanja koju sprovodi Nacionalna služba zapošljavanja.

"Oni (sajmovi) zaista imaju svoj efekat i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << imajući u vidu da je u prošloj godini zajhvaljujući direktnom učeščhu na sajmovima posao našlo preko 12.000 ljudi", rekao je Martinović i dodao da je "u prošloj godini blizu 2.000 poslodavaca učestovalo na sajmovima i to je ono što pokazuje jednu dobru saradnju između Nacionalne službe za zapošljavanje i poslodavaca".

Martinović je ocenio da "postoji značajan broj radnih mesta za koje poslodavci ne mogu da nađu odgovarajuće kadrove". Zbog toga poslodavcima upravo preko naših programa su na rasplaganju prekvalifikacije, obuka i stručne prakse nezaposlenih licima, dodao je on.

Martinović je istakao da je Nacionalna služba za zapošljavanje ove godine planirala da održi preko 60 sajmova zaposljavanja. Već su održana 34 i na tim sajmovima je iskazano preko 7.000 slobodnih radnih mesta "i ja verjem da ćemo imati značajne efekte koji su se manifestovali i u 2015 kada je u pitanju ova mera zapošljavanja".

On je potsetio da je u Jagodini na evidenciji Filijale Nacionalne službe zapošljavanja, preko 10.000 nezaposlenih.

Martinović je potsetio da je ove godine, "iz državnog budžeta, za programe mera aktivne politike zapošljavanja, opredeljeno preko tri milijarde dinara a u okviri toga je i 550 miliona za zapošljavanje osoba sa invaliditetom, Evropska unija je opredelili 6,5 milona evra za pomoć zapošljavanju oko 5.000 lica...

U toku je program zapošljavanja pripravnika a oformili smo i Klubove za traženja posla i Centre za informisanje i profesionalno savetovanje po Srbiji, u kojima će nezaposleni moći da dobiju kavlitene savete i informacije, zaključio je Martinović.

Na sajmu u Jagodini 27 poslodavaca prijavilo je 230 slobodnih radnih mesta. Najviše Fabrika za proizvodnju autombilskih sedišta italijanske kompanije "Aunde", koja traži "70 šivača i pet smenovođa", a Fabrika elektronskih mašina i opreme "Feman" 24 radnika raznih struka i nivoa obrazovanja.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ŠANSA Martinović: Preko sajmova zapošljavanja posao našlo 12.000 ljudi

Izvor: Blic, 31.Maj.2016

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović ocenio je danas u Jagodini da Sajmovi zapošljavanja imaju svoj efekat i da je zahvaljujući direktnom učešću na njima prošle godine posao našlo 12.000 ljudi...On je na otvaranju Sajma zapošljavanja u JagodinI rekao da su sajmovi...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.